مهاجران فقیر اقلیمی در مسیر خطر | مهتا بذرافکن
در این مقاله نویسنده به مسئله گرمایش زمین ، تغییرات اقلیمی و تأثیر آن در بخش بزرگی از مهاجرتهای امروزی و پیامدهای منفی آن پرداخته است. همچنین به تبعات منفی مهاجرتهای اقلیمی در عصر ما که میتواند پایداری و تعادل جمعیتی و زیستی جوامع مقصد را به کلی بر هم بزند اشاره دارد و ……..
مهاجرت در ایران اقلیمی است یا طبقاتی؟ | محمدرضا جعفری
در این مقاله نویسنده به عوامل تأثیرگذار مهاجرت در ایران، رابطهی مستقیم مهاجرت از روستا به شهر به دلیل بهرهوری پایین در بخش کشاورزی و درآمد در این بخش و وجود مشاغل خدماتی و صنعتی در شهر و اثرات منفی توسعهای تک بعدی در ایران اشاره دارد که باعث فشار فزاینده بر منابع طبیعی و ساختار اکولوژیکی عرصههای طبیعی شده و فشار بر منابع آب و خاک در راستای گسترش کشاورزی و تخریب پوشش گیاهی،جنگلها، خشکیدن رودها و تالابها، فرسایش خاک و بیابانزایی و …
مهاجرت با چشمانداز محیطزیست | مرسا بابایی لواسانی
در این مقاله نویسنده به مهاجرت در ایران و اثرات زیستی، آلودگیهای محیطزیستی در جوامع در حال توسعه، تخریب جنگلها و مراتع بر اثر مهاجرت، مسائل محیطزیستی شهرها با افزایش روند مهاجرت، بیرونى کردن هزینههای محیطزیستی و مهاجرت، شهرهای متراکم و روستاهاى مخروبه، تجارب برخی از کشورهاى جهان براى حفظ محیطزیست روستایى، توسعهی پایدار شهرهای مهاجرپذیر، توسعهی پایدار، زیربنای مهاجرتی شایسته و ….. میپردازد و……
مهاجرت و مرگ خاموش گونهها | منصوره محمدی
در این مقاله نویسنده معتقد است انسان با دستکاریهایش هم باعث مهاجرتهای اجباری شده است و هم جلوی بسیاری از مهاجرتهای طبیعی را گرفته، همچنین به نقش انسان در جابهجایی گونههای گیاهی و جانوری اشاره دارد که با توجه به رفت و آمدها و جابهجایی موجودات با خود باعث مواجهه با پدیدهی بسیار خطرناکی بهنام گونههای مهاجم شود که این عامل یکی از مشکلات بسیار بزرگ انقراض گونههای بومی در نقاط مختلف جهان است و…..
محیطزیست در خط مقدم حفظ امنیت ملی | زهرا انوشه
در این مقاله نویسنده به موضوع مهاجرتهای محیطزیستی و امنیت جهانی، همچنین چالشهای امنیت ملی در مواجهه با مهاجرتهای محیطزیستی، از تأثیر افزایش گرمایش جهانی و مسأله تغییر اقلیم که مدتهاست از چارچوب پیامدهای اقتصادی و اجتماعی نیز فراتر رفته و تا موضوعهای بزرگتری مثل کیفیت استقرار صلح و امنیت در سطح ملی و جهانی گسترش پیدا کرده است میپردازد و …
تاج عقل را باید بالاتر گذاشت | ساره قمی
روایتی از ساره قمی در مورد مهاجرت
یاران زمین
این روایت به مهاجرت خانم عطایی و همسرش از تهران به شمال ایران میپردازد که در زمینه مدیریت پسماند و تفکیک زباله از مبدأ فعالیت میکنند و نازلی عطایی آرزویش این است که روزی بتواند شاهد گسترش راهی باشد که او شروع کرده و بتواند رسالت خود را در راه نجات مادر زمین به انجام رساند و …
اقامتگاه بومگردی اکولوتکا
روایت مهاجرت دو زوج در همین سالها از تهران به گیلان و ایدهی گردشگری برنامهریزی شده که منجر به راهاندازی اقامتگاهی شده به نام اکولوتکا، اقامتگاهی که سعی کردهاند بخشی از هویت گیلان قدیم را بازیابی کنند و تا جایی که امکان داشته باشد جهت حفاظت از محیطزیست و جلوگیری از تخریب آن را در الویت قرار دهند و…
حفظ میراثی از جنس طبیعت
روایت به مهاجرت خانم محجوبی و همسرش میپردازد و در ادامه به رابطهی محیطزیست و کشاورزی، تولید محصولات ارگانیک و مشکلات مربوط به آن و تعامل با جامعهی بومی پرداخته و…
اقامتگاه بومگردی چیچینی
روایت مهاجرت خانم اورلی و همسرش به گیلان و روستای طارمسر که علاوه بر راهاندازی اقامتگاه، با توجه به علاقهاش به طبیعت و آموزش کودکان به سمت حوزهی کودک و طبیعت میرود و …
برزیگردی دسباغ
علی خالقی اهل گیلان به همراه همسرش ریحانه تیزمغز تصمیم میگیرند پرماکالچررا تجربه کنند و پس از بررسی گزینه های فراوان سرانجام گیلان و منطقه لنگرود گزینه نهایی آنها برای انجام این پروژه میشود. آنها پروژهی برزیگردی را شروع کردهاند و اولین تجربه را دسباغ نامیدهاند که قرار است اقامتگاه و مزرعهای باشد که در آن گردشگری مسئولانه و پایدار و تجربهگرا اجرا شود و …
بزرگراهی که از یک ذهن کوچک شروع شد | زهرا انوشه
در این مقاله نویسنده به معرفی گرتا تانبرگ فعال محیطزیستی پرداخته و در ادامه به ایدهی اعتصاب، واکنشهای جهانی، پوششهای رسانهای و پیامدهایسیاسی این فعال محیطزیستی پرداخته و …..
آسیبهای محیطزیستی ناشی از اجرای طرحهای صنعتی و معدنی | اشکان کربلاییفر
در این مقاله به حلقهی مفقودهای که در فرآیند ارزیابی پروژههای سرمایهگذاری از شفافیت هزینههای محیطزیستی پروژههای صنعتی و معدنی ممانعت به عمل آورده، اشاره میکند و در اینباره راهکار اولیهای پیشنهاد میکند که میتواند در مرحلهی اجرا، تکمیل و نظاممندی را سبب شود و ….
تالاب انزلی، گوهری که نفسش به شماره افتاده | محمد لاهوری
در این گزارش نویسنده به مشکلات و معضلات محیطزیستی تالاب انزلی، پرداخته و به توضیح طرح بایوجمی میپردازد، طرحی که در طول مدت اجرای آن میبایست نزدیک به دو میلیون لیتر ماده مخرب و سرطانزای نانو دیاکسیدتیتانیوم و کلریدنقره داخل تالاب تزریق میشده و …..
داستان شیرین مشاهدهی جغدها |رامین محمدی زرهناسی
در این گزارش نویسنده به خاطرات دیدن جغدها، ویژگیهای جغد، جایگاه جغد در اسطورهها و ادبیات پرداخته و …
امید به طبیعت همچنان زنده است | فاطمه باباخانی
در این گزارش نویسنده به مشکلات، هزینهها و اثرات تحریم بر انجمنهای محیطزیستی و تلاشهای آنها برای اینکه راه تازهای را برای فعالیتشان پیدا کنند پرداخته و …..
تأثیر تحریمهای اقتصادی بر محیطزیست کشور | میترا البرزیمنش
در این گزارش نویسنده به مشکلات محیطزیست کشور، اثرات تحریمها و خارج شدن حل مشکلات محیطزیستی از اولویت مدیران و همچنین هزینههای ناشی از عدم توجه به مشکلات محیطزیست پرداخته و….
ندای قاصدک کرمانشاه | فرنوش حداد
ندای قاصدک کرمانشاه سازمانی مردم نهاد است که در سال ۹۴ به همت جمعی از دوستداران طبیعت کرمانشاه تأسیس شده و به فعالیتهایی همچون طبیعتگردی اصولی و محیطزیستمدار، آموزش محیطزیستی در مهدکودکها و مدارس و… میپردازد و…
تعامل با جامعهی بومی، ضامن مناطق حفاظت شده | عطاءالله صادقی
گزارش و نقلقولی از عطاءالله باقری محیطبان منطقهی حفاظت شدهی عبدالرزاق را در این مطلب میخوانید.
نفس باد صبا مشکفشان خواهد شد | مانیا شفاهی
در این گزارش نویسنده به معرفی مجتمع آموزشی دخترانه صبا پرداخته و در ادامه به ویژگیهای این مجموعه در زمینهی حفاظت از محیطزیست، پروژهی پسماند صفرکه در این مدرسه انجام شده و دیگر طرحهای محیطزیستی که در حال اجرا میباشد میپردازد.
مدرسهی طبیعت، نوشداروی کودکان و طبیعت ایران | مریم منصوری شوازی
در این مقاله نویسنده طی سه سال فعالیت مستمر در مدرسهی طبیعت گندمک، به فواید و دستاوردهایی که این مدارس در رشد، پرورش و پویایی کودک، سلامت جسمی، مهارتهای اجتماعی کودک دارد میپردازد.
رهیافت برنامهریزی محیطزیست مبتنی بر حقوق بشر | مرسا بابایی لواسانی
کتاب رهیافت برنامهریزی محیطزیست مبتنی بر حقوق بشر با نویسندگی ضیاء الدین الماسی در سال ۱۳۹۵ توسط انتشارات علم کشاورزی ایران در ۳۲۴ صفحه به چاپ رسید.
این کتاب به شناخت روابط علّى پدیدهها پرداخته و این امکان را به برنامهریزان محیطزیست میدهد تا به منظور تضمین رعایت حقوق ذاتى بشر در ارتباط با محیطزیست، اقدامات پیشگیرانه یا اقدامات اصلاحى را به نحوى انجام دهند که به حذف علت بروز پیامدهاى منفى منجر شود و….
انقراض ششم | مرسا بابایی لواسانی
کتاب انقراض ششم با نویسندگی الیزابت کولبرت در سال ۲۰۱۴ توسط انتشارات Henry Holt and co در ۳۳۶ صفحه به چاپ رسیده است.
کتابی بزرگ در مورد آیندهی جهان، آمیخته با تاریخ روشنفکرانه و طبیعی که گزارش میدانی خود را به یک توصیف قدرتمند از پیشبینى و گستردگى انقراض در حال وقوع اختصاص داده است.